Tips

In de ruimte én op onze planeet valt veel te leren en te ontdekken!

Kinderboekenweek 2019

Tijdens de Kinderboekenweek zijn André Kuipers en Natascha Stenvert op verschillende plekken in het land te zien en te horen. Andre leest voor uit het boek ‘Op zoek naar Laika’ en Natascha leert alle kinderen hoe je het beste marsmannetjes tekent. Wie wil dat nou niet?

Tips meter

Avontuurlijk

75%

Leerzaam

75%

Entertainment

100%

Samen doen

100%

Gezellig

80%

Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt betoverende voorleesfilmpjes voor kinderen van 0-10 jaar. Voorlezers lezen de mooiste prentenboeken voor, die worden ondersteund door de illustraties uit het boek én begeleid door de tonen van klassieke muziek. Drie van de boeken over ‘André het astronautje’ boeken zijn beschikbaar op deze site via devoorleeshoek.nl kun je .U kunt desgewenst een abonnement afsluiten of via de bibliotheek kijken naar de voorleesfilmpjes. De Voorleeshoek hoopt met dit initiatief het plezier van lezen en voorlezen te vergroten.

Tips meter

Avontuurlijk

50%

Leerzaam

50%

Entertainment

100%

Samen doen

50%

Gezellig

80%

Kleuteruniversiteit

Kleuteruniversiteit maakt, in samenwerking met uitgevers van kinderboeken, digitale thematische projecten voor (kleuter)leerkrachten op basis van prentenboeken.

Leren is voor kleuters natuurlijk net zo leuk en belangrijk als voor andere leeftijdsgroepen. Het aanbod van inspirerende materialen maakt een groot verschil. Met het speciaal ontwikkelde lespakket over ‘hoe word je astronaut’ hopen we kinderen spelenderwijs te leren en te inspireren.

Tips meter

Avontuurlijk

50%

Leerzaam

100%

Entertainment

50%

Samen doen

50%

Gezellig

80%

Ontdek de ruimte in Space Expo Noordwijk

Ontdek de ruimte bij Space Expo, het officiële bezoekerscentrum van ESA ESTEC. Je vindt het ruimtevaartmuseum vlak achter de zee en de duinen in Noordwijk!

Je leert hier heel veel over het heelal en over ruimtevaart. Hoe ziet het universum eruit, wat is een zonnestelsel? Je ziet satellieten en leert wat we eigenlijk in de ruimte. Hoe kom je daar? En hoe kom je terug? In Space Expo staat de échte ruimtecapsule waarmee André Kuipers naar het internationale ruimtestation reisde en terugkeerde naar de aarde. De zwartgeblakerde capsule van André staat nu bij Space Expo in Noordwijk. Dat is uniek, want maar heel weinig objecten keren terug uit de ruimte!

Tips meter

Avontuurlijk

85%

Leerzaam

80%

Entertainment

85%

Samen doen

65%

Gezellig

90%