Het astronautje in het theater

Droomt jouw (klein-)kind er ook van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in en allerlei spannende ontdekkingen doen? Of gaan jullie graag samen op avontuur en willen jullie gezellig een dagje uit met het hele gezin? Dan is deze voorstelling echt iets voor jullie!

André het astronautje is een familievoorstelling geschikt voor jong (4+) en oud. Het verhaal is gebaseerd op de prentenboeken van André het astronautje en gaat over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaas. Claudia de Breij schreef de fantastische liedjes die je al snel luidkeels meezingt en ook de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s komen aan hun trekken door de verborgen grapjes. Kortom: een heerlijk middagje uit voor het hele gezin. André het astronautje komt vanaf 10 december weer door het hele land. Kijk hier voor de speellijst.

Twijfel je nog? Bekijk hiernaast de trailer van de voorstelling. Tickets koop je via deze pagina.

theater_window_01

theater_window_03

theater_window_01

Recensies

 • De combi Kuipers-De Breij smaakt naar meer.

  De combi Kuipers-De Breij smaakt naar meer.

  Leeuwarder Courant De voorstelling is prachtig vormgegeven, met een metershoge raket op het podium, komisch poppenspel (uitblinker: de couturier die ruimtepakken op maat maakt) en met oog voor de kleinste details – een echt met liefde gemaakte productie. De peuters en kleuters worden getrakteerd op fraaie liedjes, op schitterende plaatjes van vliegende muizen door het heelal en de maan waarop de Nederlandse vlag prijkt.

  ‘De combi Kuipers-De Breij smaakt naar meer.’

 • Een uur lang genieten

  Een uur lang genieten

  gaafvoorkinderen.nl André het astronautje in het theater is meer dan de moeite waard. Het is een uur lang genieten van steeds wisselende decors (maar altijd met die mooie maan op de achtergrond), twee jonge topacteurs, ontzettende leuke liedje( van Claudia de Breij) en een vermakelijk verhaal met interessante ruimtevaartweetjes.

  Meer recensies lezen? Je vindt ze hier!

De crew

Cast

Cast: Daan van Rijssel, Nellerike de Voogd

 Kindercast: Stian Olesen & Ida Verspaandonk; Simon Diepmaat & Gioia Parijs; Quinten Posthuma & Noa Zwan

Regie en script: Jasper Verheugd

Liedteksten: Claudia de Breij

Muziek: Erik de Reus

Decorontwerp: Ascon de Nijs

Lichtontwerp: Mike den Ottolander

Kostuumen poppenontwerp: Joris van Veldhoven

large_collage-Astro

 

theater

Blog

 • Trotse Vaders

  Trotse Vaders

  Wat is het toch heerlijk dat er zoveel leuke theaterproducties zijn voor kinderen! Mijn eerste kennismaking met het theater was pas tijdens mijn middelbare-school-periode, maar nu zijn er allerlei voorstellingen die echt leuk zijn, zowel voor kinderen als voor (groot)ouders.

  Zondag 6 maart ben ik met mijn jongste zoon (9 jaar) naar de voorstelling André, het Astronautje gegaan. De zaal zat vol met kinderen die beduidend jonger waren dan mijn zoon, veel in de kleuterleeftijd. Ik sprak een Trotse Vader die vertelde dat hij zelf dol is op alles wat met ruimtevaart te maken heeft en het enorm leuk vindt om op deze manier iets van zijn fascinatie over te brengen op zijn dochters (3 en 5 jaar).

  Lees verder op Trotse Vaders